İş İnsanlarını 10 Milyon TL Dolandırdılar

Merkezi İzmir olan İstanbul ve Ankara illerinde de yapılan operasyonlarda, iş insanlarını dolandırdıkları iddia edilen çete çökerildi.

GÜNDEM 03.10.2019, 15:00 03.10.2019, 15:01
İş İnsanlarını 10 Milyon TL Dolandırdılar

İş insanlarına, yurt dışında bulunan bankalardan kredi kullandırma vaadinde bulunup, 10 milyon TL dolandırdıkları öne sürülen 9 şüpheli yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler bir iş insanının şikayeti ile yapmış olduğu incelemede, İzmir ilinde faaliyette olan bir danışmanlık firmasının görevlisi gibi kendilerini tanıtmış olan kişilerin, iş insanlarını yurt dışındaki bankalardan kredi kullandırarak dolandırdıklarını belirledi.

1 Kişi Serbest Kaldı

Birimler zanlıların KKTC'de hizmet veren bir holdingin görevlileriyle ortak şekilde çalıştıklarını ve İzmir ilindeki 11 iş Süperbahis insanını ortalama 10 milyon TL dolandırdıklarını tespit etti. Bahsi geçen şehirlerde gerçekleştirilen operasyonlar da 9 şüpheli  gözaltına alındı. Zanlılardan bir tanesi ifadesinden sonra serbest kaldı.

Zanlıların evlerinde yapılmış olan aramalar sonucunda, tabancalar, şarjörler, fişekler, sahte polis kimlik kartları, sahte çipli kimlik kartları ve pek çok evrak ile dekont bulundu.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202