Hamidiye Su Ambargosunda Yeni Gelişme

İstanbul Belediyesine ait olan Hamidiye Su gündemden düşmüyor. Ekrem İmamoğlu’nun başkan olması ile bazı kamu kurumları Hamidiye Su ile anlaşmalarını fes etmişlerdi.

GÜNDEM 03.10.2019, 14:28 03.10.2019, 14:29
Hamidiye Su Ambargosunda Yeni Gelişme

Kamudaki bazı kurumların Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilmesinden sonra belediyeye ait olan Hamidiye Su kullanmayı bırakması ile alakalı tepkiler devam ederken Kadıköy Belediyesi, Hamidiye Su’yla sözleşme imzaladığı ifade edildi.

İBB iştirakine ait şirketlerden olan Hamidiye Su A.Ş.'ye, yerel seçimlerin ardından yönetimin değişmesi seneni ile ambargo uygulanmaya başlandı. İBB personelinin maaşlarını yatırdığı kamu bankasının Hamidiye Su almayı bırakmasından sonra Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri vermekte olan iştirak şirketi de Senelik 5 bin damacana su alımı ile alakalı anlaşmayı sonlandırmıştı.

Kadıköy Belediyesi’nden Anlaşma

Alınan bilgilere göre ambargoların ardından bir de anlaşma haberi geldi. Kadıköy Belediyesi’nin Hamidiye Su’yla anlaşma imzaladığı, Belediyenin artık bütün birimlerinde Hamidiye Su’yun kullanılacağı, anlaşma çerçevesinde 19 birime aylık 9 Yüz 50 tane damacana ve Dinamobet 27.000 adet pet şişe su alımının yapılacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202