Geri döndüler! 'İcra göndereceğiz'

TMSF tarafına devredilen Telsim alacakları için harekete geçmeye başladı. Borçlu olan kişilere mesajlar gönderilmeye başlandı.

GÜNDEM 30.08.2019, 10:35 30.08.2019, 10:45
Geri döndüler! 'İcra göndereceğiz'

TMSF'ye bir döneme damgasını vuran GSM şirketi Telsim'in kapatılmasının ardından borçlarının devredildiği açıklanmıştı. 13 yıl önce devredilen şirketin borçluları şimdiye kadar herhangi bir ödeme yapmamıştı. Ancak özel bir hukuk bürosu tarafından son günlerde borçlular tek tek aranmaya başladı. Borçlu olduğu düşünülen bu kişilere hukuk bürosu tarafından kurulan iletişimin ardından 'borçlarınızı ödeyin' uyarısı gelmeye başladı. 

Borçlu olmayanlarda mağdur ediliyor

Telsim şirketi 13 yıl önce çeşitli borçlarından dolayı TMSF'ye devredildi. Şirketin devredilmesinin ardından bugünlerde binlerce kişi Telsim tarafından yeniden aranmaya başlandı. Aradan geçen yılların ardından pek çok kişi durumun ciddiyetini anlayamadı. Bu süreç Retrobet içerisinde isim ve soyisim benzerliğinden dolayı borcu olmayan kişilerin de aranmaya başlandığı belirlendi. 

Arananlar ise kendilerine gösterilen muameleden son derece şikayetçi olduklarını belirttiler. Sadece aranıp para istenmediğini, bununla birlikte borçlarını ödemedikleri takdirde başlarına geleceklerle ilgili tehdit edildiklerini de iddia ettiler. İcra göndermekle tehdit edilen pek çok kişi yıllar sonra yeniden ortaya çıkan Telsim konusunda son derece şaşkın olduklarını dile getirdiler. Hiç Telsim hattı kullanmamış kişilerin dahi bu süreç içerisinde borçlu muamelesi gördükleri belirlendi. Konu hakkında şikayetlerin artması ile birlikte inceleme başlatıldı. 

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202