Bakanlıktan İzmir Büyükşehir'in imar yönetmeliğine ret

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce ortaya konarak onay için tarafına gönderilen imar yönetmeliğini reddetti

GÜNDEM 30.08.2019, 12:06
Bakanlıktan İzmir Büyükşehir'in imar yönetmeliğine ret

İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası 67. İnşaat Komitesi meclis üyesi Ziya Dağlıer, İZTO ağustos ayının olağan meclis oturumunda yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği'ne bakanlıktan onay çıkmadığı konusunu gündeme getirerek, gönderilen yönetmeliğin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanması için İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'den yardım talebinde bulundu.

İnşaat sektörü yine tıkandı

Danıştay iptali sonrası Bakanlığın düzenlediği yeni imar yönetmeliğinde müteahhitlerin hak kaybına uğradığı ve inşaat sektörünün önünün tıkandığını dile getiren Dağlıer, “Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası’nın 2019'un mart ayında açtığı davaların sonucu olarak Kralbet Danıştay 6. İdare Mahkemesi Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne ilişkin yürütmeyi durdurma kararını açıkladı. Bursa, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin kendilerine ait imar yönetmelikleri olduğundan dolayı ruhsat vermeyi sürdürdüler. Milletvekillerimizin ve Ticaret Odası başkanımızın da bizlere yardım etmesiyle yeni imar yönetmeliği oluşturularak geçen ay yürürlüğe girdi. Yeni imar yönetmeliğiyle beraber meslek içindeki arkadaşlarımız yüzde 30 civarında bir imar kaybına uğradı. Geçen dönemlerde imzalanarak oluşturulan karşılığı inşaat sözleşmeleri de mahkemelik hâle geldi. Yeni imar yönetmeliğinin yürürlüğe girmesine karşın meslektaşlarımız hak kaybıyla karşılaştığı ve birçoğu mahkemelik olduğundan hâlâ ruhsat alamıyor. Güncel olarak çok zor vaziyette olan inşaat sektörü tekrardan önü tıkanmış hâlde” diye konuştu.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202