Evinizin Altında Fay Hattı Bulunuyor Mu? İşte Cevabı…

JMO (Jeoloji Mühendisleri Odası) Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşayan vatandaşın, E-Devlet’e girerek evinin altından fay hattı geçip geçmediğini öğrenebileceği bilgisini verdi. Er, aynı zamanda İstanbul’da gerçekleşecek bir depremin sadece İstanbul’u değil, Marmara Bölgesi’ni ve tüm Türkiye’yi etkileyebileceğinin altını çizdi.

GÜNDEM 07.10.2019, 20:43 08.10.2019, 10:07
Evinizin Altında Fay Hattı Bulunuyor Mu? İşte Cevabı…

Konuya dair önemli açıklamalarda bulunan Engin Er sözlerine şu bilgileri vererek devam etti: ‘’ İnternet üzerinden tüm bilgilerin ulaşılabilir olduğu günümüzde evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini Sultanbet öğrenmeniz de elbette mümkün. Parselinizin, evinizin, alt yapı özelliklerine dair bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu bilgileri ise size E-Devlet’e girdiğiniz zaman Maden Tarama ve Araştırma Müdürlüğü kısmından ya da kendi sitesinden elde etmeniz mümkün.’’

Binaların depreme karşı dayanıklılığı hakkında da bilgiler veren Er, ‘’ En mühim husus binaların kendi güvenliği. Binalar yapılırken mühendislik hizmetinden faydalanılmamış ise o binanın güvenli olmadığını kesin bir dille söyleyebiliriz. Zemin etüdü yapılmalı ve zeminin fay hattına olan mesafesi tespit edilmelidir. İnşa edilmiş bir binanın altında fay hattı bulunuyorsa da bu doğrultuda önlemler alınmalıdır. Daha güvenli bir ülke için tüm bunların incelenmesi ve çalışmalar yapılması gerekir.’’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202