EÜ'den uluslararası çalıştay

Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörlüğü, İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Edebiyat Fakültesi ortaklığında Rektör Prof. Dr. Necdet Budak yönetimiyle “Uluslararası İzmir Çalıştayı” gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile başka ilgili bakanlıklar, sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve birçok özel sektör şirketlerinin destek vereceği çalıştay, 15-17 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek

GÜNDEM 29.08.2019, 20:53
EÜ'den uluslararası çalıştay

Çeşitli kültürlerin, çeşitli renk ve seslerin kenti olan İzmir, Ege Üniversitesi’nin sosyal bilimler branşında oluşturulan ilk araştırma merkezi olma özelliğini elinde tutan İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi liderliğinde organize edilecek uluslararası boyutta bir katılımlı çalıştay ile tartışılacak.

İzmir’in tüm branşlarda öne çıkanların bir araya geleceği çalıştayda; şehrin kültürel dokusuna sahip çıkılması ve korunması, imaj ve statüsünün güçlendirilmesine ilişkin stratejik programlar ortaya koymak, yerel kültür politikaları dalında yapılacak faaliyetlere temel oluşturacak koşulların belirlenmesi, sanat, kültür, sanayi, turizm, ticaret, üretim, eğitim ve göç konularında global Deneme Bonusu değişime paralel şekilde yeni şehir çalışmalarının geliştirilmesi ve üniversitelerinin liderliğinde şehir araştırma faaliyetlerine ilişkin birikimlerin iş dünyasının da katkılarıyla harekete geçirilmesi hedefleniyor.

Çokludisipliner katılımlı gerçekleştirilecek olan çalıştay; yaşam, ekonomi, kültür sanat ve kent ana başlıkları ile bu başlıklara bağlı olarak birçok alt başlıkta düzenlenecek. Her dalda konu başlığında uzman olan akademik personel tarafından yaratılan komisyonlar ile İzmir'e yönelik çalışmalara sahip olan yerli ve yabancı akademik personel, İzmir’in şehir ve sanayi ekonomisine katkı koyacak kuruluşların üyeleri, kentsel hayata hizmet eden yerel yönetim ve valilik temsilcileriyle de farklı vakıf ve STK üyeleri gibi başka dallarda hizmet eden insanlar buluşacak çözüm önerilerini tartışacak.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202