Doktora Hakaretin Cezası Belli Oldu

İzmir ilinde diş ağrısı ile hastaneye giden hasta doktora hakaret etmişti. Hastaya verilen cezası belli oldu.

GÜNDEM 10.10.2019, 12:10
Doktora Hakaretin Cezası Belli Oldu

Hamdullah Taş adındaki vatandaş, gittiği hastanede görev yapmakta olan acil tıp uzmanı Dr. Güneri Kuruöz’e, kendisine öncelik vermediğinden küfür yağdırdı. Doktor ise bu durumu yargıya taşıdı. Hastaya verilen ceza belli oldu. Ceza İndirimler ile beraber 11 ay 20 güne düşürüldü.

Alınan bilgilere göre olay, 2018’in Kasımında Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Acil Servisi'nde gerçekleşti. Diş ağrısı şikayeti ile hastaneye giden Taş, o esnada bir hastası ile ilgilenen Dr. Güneri Kuruöz'ün yanına giderek, kendisini önce muayene etmesini söyledi. Doktor Kuruöz ise durumu ağır olan hastalardan sonra kendisini tedavi edebileceğini söyledi.

Hamdullah Taş konuşmayı sürdürdü Kuruöz ise zaman kaybetmemek için Taş’a cevap vermeyerek, hastası ile ilgilenmeyi sürdürdü. Bunun Netspor üzerine sinirlerine hakim olamayan Taş, küfürler edip, olay yerinden ayrıldı. Dr. Kuruöz ise 'beyaz kod' ile hastaneye polis çağırıp, karakola giderek, şikayetçi oldu.

Karşıyaka 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonucunda Taş'a, kamu görevlisine hakaret etme suçundan, indirimlerle 11 ay 20 gün ceza verildi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202