Din Kültürü Öğretmeninden Misyonerlik Faaliyeti

Aydın iline bağlı Kuşadası ilçesindeki bulunan bir lisede din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan Esma B.K. ile alakalı misyoner faaliyetler yürüttüğü iddiasıyla soruşturma açıldı.

GÜNDEM 08.11.2019, 14:42
Din Kültürü Öğretmeninden Misyonerlik Faaliyeti

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan ve daha evvel Aydın ilindeki  özel okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapmış olan, son olarak da Kuşadası’ndaki bir Anadolu lisesinde bu derse giren öğretmen Esma B.K. ile alakalı bir süre evvel İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ‘derslerde misyoner faaliyetlerde bulunduğu’ ile alakalı bir ihbar geldi.

İhbarın alınması ile konu Valiliğe iletildi. Valilik, Ekim ayında konunun araştırılması için müfettiş görevlendirerek, inceleme başlattı. Konu ulusal gazetelerde “Din dersine Hıristiyan öğretmen” başlığı ile haber oldu.

Basında çıkmış olan haberlerin ardından Aydın Valiliği’nden konu ile alakalı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bahsi geçen öğretmenin derslerde misyonerlik faaliyetleri yürüttüğü ile alakalı ihbarın Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaşmasından sonra Valiliğin 22 Ekim 2019 tarihinde milli eğitim müfettişi görevlendirilip inceleme- soruşturma başlattığı, dosya safahatının devam ettiği, konunun önemi gereğince lüzum eden tüm yasal süreçlerin valilik tarafından hassasiyet ile takip edildiği ifade edildi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202