CHP’li Bakan 95 STK’nın Sesi Oldu

Tarımda kullanılmakta olan ‘pestisit’ diye de bilinen zehirli kimyasal maddelerin, sinirsel ve hormonal hastalıklara, kansere, kısırlığa, çocuklarda gelişim bozukluklarına  sebep olduğu belirtiliyor.

GÜNDEM 28.11.2019, 14:50
CHP’li Bakan 95 STK’nın Sesi Oldu

Bunun yanında toprak, su ve hava kirliliğine de yol açan, biyoçeşitlilik kaybına neden olan bu ilaçlar birçok canlı türünü tehdit etmekte.

 “Tüm canlılar için #ZehirsizSofralar” etiketi ile yola çıkan 95 sivil toplum örgütü ve insiyatif “Zehirsiz Sofralar Sivil Toplum Ağı” çatısının altında buluştu.Ateşli hatunlarla özel keyifli boşalma anları için hemen arayın.

Pek çok kurum ‘çok tehlikeli’ ve ‘muhtemel kanserojen’ diye tanımladığı 13 pestisitin çok acil bir şekilde yasaklanmasını istiyor.

Konuyu Meclis gündemine getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin  yanıtlanması istemi ile bir soru önergesin sundu.

CHP’li Murat Bakan, bir çatı altında toplanan 95 STK’nın, doğaya zarar verdiği söylenen 13 pestisitin acil bir şekilde yasaklanmasını istediklerini, onların isteğinin kendi istekleri olduğunu, pestisitlerin tümünün 2030 senesine dek yasaklanmasının, tarımsal üretimin doğa dostu bir şekilde ve zehirsiz yöntemler ile yapılması gerektiğini, tarımda bu tekniklerin teşvik edilmesi için Bakanlığın harekete geçmesi gerektiğini ifade etti ve Bakan Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti:

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202