CHP'li Sertel yeni gelen Suriyeliler için uyardı

(CHP) Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Savaşa karşısında barışı, ötekileştirme, şiddet ve söylemine karşı da barışın söylemlerini inatla kullanmalıyız. Yurtta sulh cihanda sulh sözlerini söyleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan çıkmamalıyız” ifadelerini kullandı

GÜNDEM 01.09.2019, 20:06
CHP'li Sertel yeni gelen Suriyeliler için uyardı

CHP'li vekil Sertel, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yazılı bir şekilde bildiri yaptı. Ortadoğu coğrafyasında senelerdir süren savaşta Suriye’den ülkemize doğru yeni bir göç hareketinin gerçekleştiğine vurgu yapan CHP'li Sertel, açıklamasında: “Yönetimi süresince nefret söyleminden destek alan, vatandaşlarımızı farklı yakıştırmalarla birbirinden ötekileştiren AKP hükümeti, ne yazık ki dış siyasette de başarılı bir profil çizememiştir. AKP hükümetinin doğru olmayan siyasi davranışları sonucunda Ortadoğu bataklığına çakılan ülkemiz, şu günlerde Suriye’den gelen yeni bir göç hareketiyle karşılaşmış durumdadır. Ülkemizin sınırına adeta savaş sloganlarıyla dayanan, sınır kapılarımıza gelerek askeri personelimizi zor şartlarda altında bırakan Suriyeliler için iktidar; sağır, dilsiz ve kör rolünü oynamaktadır. İdlib şehrinden gelen yeni göç hareketinin önüne geçilemezse sayıları 5 milyonu bulan Suriyeli’nin bulunduğu Türkiye'miz çok daha korkunç bir vaziyete gelecektir. Denize düşene yardım etmeye çaba gösteren Türkiye, boğulanların oluşturduğu panikle kendisi de Maksibet boğulma tehlikesi yaşayacaktır. Dış siyaseti ABD ile Rusya arasında sıkışıp kalan vatanımızda çok acil sulhu ve vatan güvenliğini kontrol altında tutacak çalışmalar yapılmalıdır. Görüntüleri medyaya da sızan göç dalgası için ya Meclis olağanüstü bir şekilde toplanmalı ya da en acilinden tedbir alınmalıdır. Kendi sınırlarımızda ve komşu ülkelerimizle barışı hakim kılmalıyız, günlük değil ileriye yönelik mantıklı çözümler ortaya koymalıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ''İdlib ile ilgili gelişmelerde 'Bizim istediğimiz noktadadır' dersek bu yalan olur. Şu anda bizim istediğimiz noktada değil" sözlerini hatırlatan Sertel, “Türkiye’nin dış politikası da, dibe vuran ekonomisi de, kadına, çocuğa yönelik artan şiddet olayları da, çığ gibi büyüyen işsizlik de ana muhalefet partisi olarak bizlerin ve halkımızın istediği noktada değildir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202