CHP Karabağlar'da 30 Ağustos ruhu

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Örgütü Başkanı Ali İhsan Yıldız, “30 Ağustos Zafet Bayramı Türkiye'nin ruhudur” ifadesini kullandı. Büyük Taarruz’un zaferinin ilan edildiği günün 97’nci yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı liderliğinde Uğur Mumcu Parkı’nda çelenk sunma merasimi yapıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhititn Selvitopu'nun yanı sıra İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldız ve DİSK Emekli Sen Karabağlar Şubesi ile Eğitim İş üyeleri ve Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesi törene katılanlar arasında yer aldı

GÜNDEM 30.08.2019, 19:29
CHP Karabağlar'da 30 Ağustos ruhu

Atatürk Heykeli'ne çelenk bırakma etkinliğiyle başlayan kutlamalarda CHP haricinde İYİ Parti, Emekli Sen ve ADD yönetimi de bulundu. Başkomutan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Şehitlerinin hatırasına durulan saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar gerçekleştirildi. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Yıldız, 30 Ağustos gününün Anadolu’nun geleceğini tayin eden bir gün olduğunu dile getirerek, “Bugün ülkemiz varlığını sürdürüyorsa ve bu topraklarda ayakta duruyorsa, ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’ sözlerini sarf eden irade sayesinde, Atatürk sayesindedir. Eğer şu an bizim olan bayrağımız altında özgürce hayatımızı Betvole sürdürüyorsak, ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’ sözlerini söyleyen irade sebebiyledir. Bu iradenin oluşturduğu aydınlıkla, inanışla vatanımızı ve Karabağlar’ımızı çok daha ileri seviyelere ulaştıracağız. Çünkü, 30 Ağustos bu vatanın ruhudur. Bizi bu ruh ileriye götürecekti” diye konuştu.

Ulusumuz onlara hadlerini bildirdi

İYİ Parti adına konuşma gerçekleştiren İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldız ise, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı özümsemenin ciddiyetine dikkat çekeren, “30 Ağustos, vatanımıza Mondros ile Sevr anlaşmalarında dayatılan teslim olmuşluğa adeta bir itirazdır. Ulusumuz, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, ülkemiz üzerinden bu emellerini gerçekleştirmek isteyenlere hadlerini bildirmiştir" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202