Çeşmelilerin Zafer kutlamaları

Türk Ulusu'nun bağımsızlık uğruna verdiği mücadelesinin zaferle noktalandığı 30 Ağustos'ta, Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak törenler ve kutlama etkinlikleri başlatıldı

GÜNDEM 30.08.2019, 19:49
Çeşmelilerin Zafer kutlamaları

Zafer Bayramı resmi törenine Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğlullar, Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Ak Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, MHP Çeşme İlçe Başkanı Gazi Fildir'in yanı sıra belediye meclis üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatan ve bayrak sevdalısı çok sayıda Çeşmeli yurttaş katılım sağladı.

Milli mücadelenin kazanıldı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97'nci yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na Vevobahis çelenk bırakılma merasiminin sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları anısına saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı söylendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmak üzere Çeşme Garnizon Komutanı Vekili Asteğmen Mevlüt Sak kürsüden yurttaşlara seslendi.

Fener alayı ve Ayhan Sicimoğlu konseri

Çeşme Belediyesi, 30 Ağustos kutlama etkinlikleri saat 21:00’de Çeşme Yağhaneler civarından başlatılacak Fener Alayı yürüyüş kortejiyle sürecek. Bu yıl gerçekleştirilecek Fener Alayı kortej yürüyüşünde meşalelerin yerini cep telefonu fenerleri alacak. Meşalelere ayrılan bütçeyi Çeşme Belediyesi, geçen haftalarda çıkan orman yangını sonrası küle dönen yerlerin yeniden ağaçlandırılması için bu bölgelere fidan dikiminde kullanacak. Telefon ışıklarıyla düzenlenecek fener alayı yürüyüşü sonrası saat 21:30’da ise Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda Ayhan Sicimoğlu unutulmaz bir performansa imza atacak.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202