Bedri Serter: "Türkiye Gıda Güvenliği Konusunda Sınıfta Kaldı"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, gıda mühendislerinin istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

Bedri Serter: "Türkiye Gıda Güvenliği Konusunda Sınıfta Kaldı"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, gıda mühendislerinin yasaların değiştirilmesinden sonra özel sektördeki istihdam alanlarının daralmasını dair değerlendirmelerde bulundu.

Bedri Serter, 16 casino siteleri Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Gıda Günü kapsamında düzenlediği toplantıda Serter, Türkiye’nin gıda zengini bir ülke olmasına rağmen gıda güvenliği konusunda sınıfta kaldığını ifade etti. Gıdanın sahadan sofraya gidene kadar ki sürecinde güvenli gıda anlayışı çerçevesinde her adımı titizlikle kontrol eden ve sağlıklı gıda için olmazsa olmaz bir meslek olan gıda mühendislerinin istihdamı önünde engel oluşturulduğunu belirten Serter, “Gıda mühendislerinin kamuda istihdamını arttırın. 'İki bakanlık birleşti' bahanesiyle istihdam etmedikleri gıda mühendisleri iş bekliyor. Gıda mühendislerinin değiştirilen yasalar yoluyla özel sektörde daralan istihdam alanlarının genişletilmesi gerekmektedir. Donanımlı ve kaliteli eğitmenlerin, akademisyenlerin olduğu okullardan mezun olan gıda mühendisleri istiyoruz. Hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamaların ancak yüzde 20'sinin gıdaya gidebildiği bir ülkede, halkımızın gıda güvenliğini sağlamayı 'sorumluluk gıda işletmecisindedir' diyerek üretimi kendi başına bırakan bir anlayışa teslim etmemeliyiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter açıklamalarının yanı sıra gıda mühendislerinin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların takipçisi olacağını ifade etti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202