Narenciyede çıta 900 milyon dolar

Narenciye yetiştiriciliği ile ün kazanmış İzmir’in ilham kenti Efes Selçuk katma değeri yüksek olan tarım ürünü ihracatı için kolları sıvadı

EKONOMİ 30.08.2019, 12:27
Narenciyede çıta 900 milyon dolar

Selçuk bölgesinin geleneksel tarımsal ürünleri içinde yer alan mandalin , nektarin, nar, ayva ve şeftalinin dışında ejder meyvesi, muz ile avokado gibi birçok çeşit alternatif meyvelerin de bölgenin ihraç ürünleri listesine girmeyi amaçlanıyor.

(EYMSİB) Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektörel Değerlendirme Konferansları imalatçıların sayıca fazla olduğu ilçelerde gerçekleşmeye devam ediyor. Bu çerçevede yapılan son konferans 28 Ağustos Çarşamba tarihinde narenciye yetiştiriciliği ile ün kazanan İzmir Selçuk'ta gerçekleştirildi.

Selçuk Kaymakamlığı Konferans salonunda düzenlenen toplantı EYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin UÇAK moderatörlüğü ile geçerken, bölgesel imalatçılar, depocular, ihracatçılar ve sektör içi bütün paydaşlar dışında T.C. Tarım ve Orman Betxlarge Bakanlığı, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Mühendisi Selim Kaplan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen, Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim ERDALLI, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Musa BAKAN ile Selçuk Kaymakamı Ekrem İNCİ de katıldı.

Narenciye mahsullerinin Ege Bölgesi’ndeki bir yıllık bütünü 2019/20 sezonu için 442 bin 349 ton şeklinde önceden düşünüldüğünü ifade eden Hayrettin Uçak, bu sene ürün kalitesinin iyi durumda olduğunu ve 900 milyon dolar kapasitesinde ihracat beklentilerinin olduğunu dile getirdi. Narenciye mahsullerinde Selçuk'un çok değerli oluşuna dikkat çeken Uçak, “Yetiştiricilerimizin kapısına giderek onların problemlerini, isteklerini dinlemeyi sürdürüyoruz. Bugün de Selçuk’ta tüm paydaşlarla birlikteyiz. Yönetim kurulumuz buradayken, arkadaşlarımız ise devamlı sahada. faaliyetlerimiz ürün kalitesine ve ihracata olumlu yönde fayda sağlıyor" dedi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202