Antalya'da şok! 274 çocuk hamile!

Antalya'nın Kepez ilçesinde son iki yıllık süreç içerisinde devlet hastanesinde toplam 274 çocuğun doğum yaptığı belirlendi. Konu hakkında soruşturma devam ediyor.

GÜNDEM 27.08.2019, 10:23
Antalya'da şok! 274 çocuk hamile!

Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde korkunç gerçekler ortaya çıkmaya başladı. 14 ile 17 yaş aralığında olan toplam 274 çocuğun son iki yıllık süreçte devlet hastanesinde çeşitli zaman dilimlerinde doğum yaptıkları belirlendi. Hastane kayıtları incelemeye alındığında adeta kan dondurdu. 15 Mart 2017 ile 26 Mayıs 2019 tarihleri arasında pek çok çocuğun hastanede doğum yaptığı belirlendi. Özellikle çocukların büyük bir kısmının Afganistan ve Suriye uyruklu vatandaşlardan oluştuğu öğrenildi. 

Antalya Barosu duruma müdahale edecek

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı tarafından konu hakkında yeni bir açıklama yapıldı. aileler tarafından istense de yargıya birçok istismar Youwin olayının intikal etmediği belirlendi. Bununla birlikte uyruğuna bakmadan gerekli işlemlerin başlatılması için bir çalışmanın zorunlu olduğu belirtildi. 

Son yıllarda Antalya'da çocuk istismarının giderek arttığı belirlendi. Kumluca bölgesinde cinsel istismara uğrayan Suriyeli çocukların sayısının giderek arttığı belirlendi. Suriyeli dört çocuğun yakın zamanda istismara uğradığı gerekçesi ile hastaneye kaldırıldığını ancak hastane tarafından kabul görmediği belirtildi. Bazı ailelerin de durumun üzerini örtmeye çalıştıkları belirlendi. Bunun üzerine konu hakkında Antalya Barosu durumun üzerini örtmeyeceğini açıkladı. 

Yorumlar (0)
13°
parçalı az bulutlu
banner202