İBB'den duyuru! Yeni öğretmenler alınacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda İSMEK için kısmi süreli çalışabilecek yetkinlikle 1676 öğretmen alımının gerçekleştirileceği açıklandı.

GÜNDEM 27.08.2019, 10:36
İBB'den duyuru! Yeni öğretmenler alınacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her dönem başladığı eğitimlerine yeniden başlayacağını açıklıyor. İSMEK programları için yeni dönem başlamışken bu dönem içerisinde farklı bir uygulamanın gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu yıl ilk kez kısmi olarak çalışacak öğretmen alımının gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

1676 öğretmen alınacak

Öğretmen alımı için öğretmen alım ihalesinin başlatılması bekleniyor. Bu ihalenin ise 23 Eylül tarihinde başlaması bekleniyor. Öğretmenler dört ayrı grup içerisinde değerlendirilerek alınacak. Toplam alınacak öğretmen sayısının ise 1676 olduğu belirlendi. Bununla birlikte her grup Betboo için gerekli görüldüğü için 13'er engelli öğretmeninin alınmasına karar verildi. 

Öğretmen alımları için 4 grup belirlendi. İlk grupta ön lisans mezunu, meslek lisesi mezunu ve ustalık belgesi olan 291 öğretmen alınacak. İkinci grupta ise lisans mezunu, ön lisans mezunu ve 4 yıl deneyimli 722 öğretmen alınacak. 3. grupta ise yüksek lisans mezunu ya da lisans mezunu deneyimi olan 579 öğretmen alınacak. Son grupta ise ustalık belgesi olan yayın organlarında çıkan branşında önemli sayılan 32 öğretmenin alınmasına karar verildi. Engelli öğretmenler de bu grupların şartları içerisinde değerlendirilecek. Alınacak öğretmenler part time olarak çalışabilecek. 

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202