Amerika O Bölgeyi Boşalttı

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Kobani’nin güneyinde bulunan ve ABD'ye ait olan gözetleme noktası dün boşaltıldı.

GÜNDEM 14.10.2019, 13:01 14.10.2019, 13:53
Amerika O Bölgeyi Boşalttı

Dün flaş bir gelişme yaşandı. Alınan bilgilere göre Kobani’nin güneyin tarafında bulunan ve ABD’ye ait olan gözetleme merkezi ABD'li askerlerce boşalttı.

Suriye'de PKK/ YPG'nin işgali altında olan Fırat Nehri'nin doğusunda bulunan topraklarda uzun bir zamandır terör örgütü ile ortak devriyelerde bulunan ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı'nın da başlaması ile askerlerini sınırdan güneye doğru çekmişti. Ama ABD askeri araçlarından meydana gelen 5 araçlık konvoyun, Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Suriye topraklarındaki Kamışlı'ya gelip devriye yaptı.

Bunun yanında Kobani şehrindeki ABD üssüne yakın bir bölgeden YPG'nin Türk karakoluna saldırması ve Türkiye'nin de Wipbet buna karşılık vermesinden sonra bölgeyi geçici bir süreliğine bırakan ABD askerleri, dün üsse geri dönmüştü. Amerika askerlerinin bir günün aranın ardından tekrardan bölgeyi boşalttığı ifade edildi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202