Germiyan Festivali’nde Lezzetler Yarıştı

Çeşme Belediyesince düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan 6. Germiyan Festivali ‘Ekmek Yarışması’yla sonlandı.

BELEDİYE 14.10.2019, 13:02
Germiyan Festivali’nde Lezzetler Yarıştı

Birbirlerinden güzel ve leziz yöresel ekşi mayalı “Ekmek Yarışması’nda” dereceye girmiş olanlara ödüllerini takdim eden Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, çok güzel bir festival tamamladıklarını, festival katkıda bulunan herkese teşekkür ettiğini ve her daim Germiyanlıların yanında olduklarımı dile getirdi.

12 - 13 Ekim tarihlerinde yapılan festival çerçevesinde yerli üreticiler tarafından sergilenen stantlar açıldı. Baymavi Pek çok etkinliğin olduğu festivale katılım çok yoğundu.

Festivalin 2. gününde Eski Un Değirmeni’nde, Şükran Tümer ‘Lavanta Kokulu Kâğıtlar’ atölyesi yaptı. Atölyede Kâğıt Sanatı’nda geri dönüşüm vurgulandı,

6. Germiyan Festivali’nde Geleneksel Ekmek Yarışması organize edildi. Birbirinden güzel lezzetlerin mücadele ettiği yarışmada 1. Bülent Kandırmış, 2. Suna Sarı  ve 3 Hazal Kaya oldu.

Dereceye girmiş olanların ödülleri protokol tarafından verildi.

Etkinlikler Sürecek

Başkan Oran, burada yaptığı konuşmasında çok güzel bir festivalin tamamlandığını, geleneksel değerleri ve yerel lezzetleri öne çıkarmaya devam edeceklerini, Germiyanlı vatandaşları bilhassa ev hanımlarını evlerinden çıkarıp üretime kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202