Tüketicilere 180 gün uyarısı!

Tüketiciler Birliği tarafından yapılan son açıklamalara göre imalattan dolayı ortaya çıkan sorunlar karşısında ürünlerin 180 gün içerisinde değiştirilebileceği ya da iade edilebileceği açıklandı.

EKONOMİ 14.08.2019, 13:21 14.08.2019, 20:34
Tüketicilere 180 gün uyarısı!

Tüketiciler üzerinde yapılan bir araştırma sonrasında çoğu tüketicinin haklarını bilmediği ortaya çıktı. Bu anlamda birçok kişinin sorunlara karşı nasıl bir yol izleyeceğinden habersiz olduğu belirlendi. tüketiciler Birliği Genel Başkanı tarafından yapılan açıklama sonrasında tüketicilerin bilmedikleri hakları gündeme taşındı. 

Tüketici sorunları genellikle tüketici hakem heyetine gidiyor. Bu durumda bilirkişi tarafından sorunun çözülmesi amaçlanıyor. Ancak bu bir süre devam ettiği için kolay yoldan sorunların çözümleri olduğu Mahmut Şahin tarafından bir kez Betticket daha dile getirildi. 

180 gününüz var

Tüketicinin almış olduğu bir ürünün üretim hatası sebebiyle herhangi bir şekilde sorun yaratmasına karşılık tüketicinin 180 gün içerisinde ürünü iade etme ya da değiştirme hakkı bulunuyor. Aksi takdirde haklarını bilmeyen pek çok tüketicinin şimdiye kadar mağdur olduğu anlaşıldı. 

Hakem heyetlerine başvuru yapıldığı zaman çoğu zaman gereksiz durumlarda bile bilirkişiye yönlendirme yapılıyor. Bu durumda çeşitli masraflar meydana geliyor. Yeni düzenleme ile birlikte gereksiz yere oluşan masrafların devlet tarafından ödenmesine ve kişilerin üzerine yıkılmamasına karar verildi. Yapılan yanlışlar artık vatandaşlara ödettirilmeyecek. Tüketicinin haklarını öğrenmesi için bilgilendirmeler yapılacak. 

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202