Orman Müdürlüğüne akademik geçmiş olsun ziyareti

İzmir Karabağlar'da başlayarak Seferihisar ve Menderes ilçelerine varana kadar yayılarak büyüyen ve binlerce hektar yeşil alanı kül eden yangın sonrası Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile akademisyenlerin oluşturduğu bir heyet, İzmir Orman Bölge Müdürü Mehmet Erol’u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundu

GÜNDEM 30.08.2019, 12:45
Orman Müdürlüğüne akademik geçmiş olsun ziyareti

Yapılan ziyarette Rektör Budak, “Yaşanan orman yangınında zarar görmüş bölgelerin tekrardan ağaçlandırılması için Orman Bölge Müdürlüğümüz'le Tarım ve Orman Bakanlığımız yönetiminde gerçekleştirilecek faaliyetlere Ege Üniversitesi ailesi adına tüm imkanlarımız ve çabamızla destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

EÜ olarak var gücümüzle destekçiyiz

Karabağlar'da başlayarak zorlu hava şartları sebebiyle kontrol altına alınamayan ve Seferihisar ile Menderes'e kadar sıçrayarak büyük oranda bir yeşil alanı yok eden orman yangını sonrası, Rektör Budak’ın emriyle Egeli akademik personelden meydana gelen heyet, faaliyetlerine devam ediyor. Rektör Budak ve Bets10 heyetteki öğretim üyeleri, İzmir Orman Bölge Müdürü Mehmet Erol’a yangınlar nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulunmaları için ziyaret gerçekleştirdi. Üniversitenin bilimsel kazanımları, ortaya koyduğu projeleri ve personeliyle yaraların sarılması için ne gerekiyorsa yapılacağını açıklayan Rektör Budak, “Orman yangınının akabinde çeşitli branşlardan akademisyenlerimizle meydana getirdiğimiz heyetimizle faaliyetlerimize hızlı bir şekilde başladık. Yanan bölgelerin tekrar ağaçlandırılması, toprak incelemeleri, insanlarda duyarlılık oluşturmak gibi proje çalışmaları üzerine fikir alışverişinde bulunuyoruz. Hem projelerimizi aktarmak hem de geçmiş olsun dileklerimizi sunmak için Orman Bölge Müdürümüzü ziyaret gerçekleştirdik. Tarım ve Orman Bakanlığımız'la Orman Bölge Müdürlüğümüz liderliğinde hayat bulacak faaliyetlere Ege Üniversitesi ailesi olarak var gücümüzle destek olacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202