MÜSİAD İzmir Başkanı'ndan Enflasyon Değerlendirmesi

MÜSİAD İzmir Başkanı Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada ülke ekonomisinin geçmişte ivme kaybı yaşadığını, ancak açıklanan son rakamlarla birlikte bu ivme kaybının hafiflediğini belirtti.

EKONOMİ 06.09.2019, 11:03 06.09.2019, 11:12
MÜSİAD İzmir Başkanı'ndan Enflasyon Değerlendirmesi

Geçtiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafında açıklanan enflasyon verileri, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı tarafından değerlendirildi. Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada ülke ekonomisinin geçmişte ivme kaybı yaşadığını, ancak açıklanan son rakamlarla birlikte bu ivme kaybının hafiflediğini, ağustos ayı için açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı imalat sanayi kapasite kullanımı ile güven endekslerindeki olumlu rakamın da bunu kanıtladığını belirtti.

Başkan Saygılı, geçtiğimiz senenin ağustos ayında yaşanan kur atağından ötürü üretim Tempobet maliyetlerinin aşırı yükseldiğini, bunun da tüketici fiyatlarına menfî yönde yansıdığını ifade ederek, bu sene haziran - ağustos döneminde döviz kurunun istikrar altına alındığını belirtti. Döviz kurlarındaki dengelenmeden sonra ülke ekonominin de süratli bir şekilde dengelenme sürecine girdiğini belirten başkan, tüm bunlarda TCMB'nin temmuz ayında aldığı 425 baz puanlık faiz indiriminin etkisinin büyük olduğunu dile getirdi. Faiz oranlarının aşağı inmesinden dolayı pozitif olduğunu açıklayan MÜSİAD İzmir Başkanı, dernek olarak üretim odaklı ekonomik modele geçiş yapılması gerektiğini yinelediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202