BAYOSB'dan Kemalpaşa’ya stratejik destek

İzmir’in ön planda olan organize sanayi bölgeleri listesinde bulunan ve kurdukları yapılarla her sene Türkiye ekonomisine ve istihdama olan katkılarını sürekli artırmaya devam eden (BAYOSB) Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, Kemalpaşa’nın ileriye dönük var oluşuna da sahip çıkıyor

EKONOMİ 01.09.2019, 16:54
BAYOSB'dan Kemalpaşa’ya stratejik destek

BAYOSB, Kemalpaşa Belediyesi’nin ortaya koyduğu “2020-24 Stratejik Plan Çalışması” kapsamında görüşlerini ve ileriye dönük fikirlerini sunarak desteklerini sundu. BAYOSB’da gerçekleştirilen ve Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Külahçıoğlu Altıntoz ile Kemalpaşa Belediyesi Stratejik Planlama Danışmanı Ali Rıza Avcan'ın yanı sıra belediye ekibinin de katılım gösterdiği görüşmelerde BAYOSB Yönetim Kurulu ile bölge faaliyet gösteren sanayiciler, BAYOSB ile sanayinin öneri ve dilekleri hakkında değerlendirme çalışması yaparak, istek ve taleplerini dile getirdi.

Kemalpaşa’nın stratejik planını ortaya çıkaran Kemalpaşa Belediyesi’nin bu faaliyetinin ciddi oranda faydalı ve yerinde olduğunun altını çizen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, bu manada kendilerinin de Betmatik bu yaratılan plana sağlamaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade etti.

Tarım ve Sanayi Vadisi Projesi

Tarım-Doğa ve Günlük Hayat, Sanayi, Turizm gibi başlıklarla birkaç sıra öneri öne sürdüklerini dile getiren BAYOSB Başkanı Telseren, “Sanayi başlığı kapsamında bölgede itfaiye noktalarının oluşturulması, sanayi çevresinden evsel atıkların ücretsiz bir şekilde toplanması ve sıfır atık proje çalışmasına yardım konularını bu stratejik plana eklenmesini ifade ettik. Aynı biçimde tarım-doğa başlığında da verimli tarım topraklarının korunması ile sanayideki gelişmenin tarımı koruyarak devam etmesi için oluşturduğumuz “Sanayi ve Tarım Vadisi” proje çalışmasının büyütülmesi ve bu bağlamda beraber çalışılmasının doğru olacağını önerdik. Bunların dışında verimli topraklarda elde edilen diğer tarımsal ürünlerin de ön planda yer alması üzerine faaliyet gerçekleştirilmesini yerinde bulduğumuzu dile getirdik” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202