Alışveriş sitesinde Coronavirüs ilacı sattılar!

Corona virüsü etkileri tüm dünyayı etkisi altına alırken ABD merkezliAmazon sitesinde yer alan bir ilan vatandaşlar tarafından tepki topladı.

BİLİM 01.03.2020, 02:01 01.03.2020, 02:04 Özgür Çakar / [email protected]
Alışveriş sitesinde Coronavirüs ilacı sattılar!

Çin’in Wuhan kentinde bir balık pazarından tüm dünyaya yayıldığı düşünülen Corona virüsü hızla yayılırken, online alışveriş sitesi Amazon.com’da açılan bir ilan vatandaşların tepkisini çekti. Dünya genelinde 2 bin 954 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Corona virüsünü tedavi ettiği iddia edilen bir ilaç, Amazon.com üzerinden satışa çıkarıldı. Kısa sürede tepki toplayan ilanın altına ise bir çok yorum yapılırken, ABD’li sağlık yetkilileri Corona virüsünün bilinen bir tedavi yöntemi bulunmadığını açıkladı. Büyük tepki alan ilan sonrası paylaşımını yayından kaldıran kullanıcı ise ilanı kaldırarak hesabını kapattı.

CORONA VİRÜS NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR?

Çin’in Wuhan kentinde Kasım ayında ortaya çıkan gizemli virüs, kısa sürede başta Çin olmak üzere birçok ülkeyi etkisi altına aldı. Yüksek ateş ve öksürük belirtileri ile ortaya çıkan virüs sebebiyle Dünya Sağlık Örgütü ise alarma geçti. Virüsün yayılmasının önüne geçmek amacıyla çok sayıda bilim adamı Çin’e giderken, virüsün ortaya çıkış nedeni ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamakta.

Verilere göre dünya üzerinde 32 ülkeye yayıldığı düşünülen Corona virüsünün Türkiye’de görüldüğüne dair herhangi bir vaka bulunmuyor.

Konu hakkında bir çok uzmanın görüş bildirdiği Corona virüsünü engellemenin en önemli yollarından biri de hijyen kurallarına uymak.  Uzmanlar, solunum yoluyla bulaşan virüsten kaçınmak için hasta olduğundan şüphelenilen kişilerden uzak durmayı, ellerin sık sık yıkanmasını ve toplu taşıma araçlarında maske takılmasını öneriyor.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202