Tunç Soyer: '' Bambaşka Bir İzmir İçin Proje Hayata Geçirildi.''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Medya Platformu üyelerini ve gazetecileri makamında ağırladı.

BELEDİYE 28.09.2019, 15:56 28.09.2019, 17:01
Tunç Soyer: '' Bambaşka Bir İzmir İçin Proje Hayata Geçirildi.''

. Başkan Soyer ziyaret esnasındaki açıklamasında, ‘’Tüm odağımız İzmir’in kaldıracı olacak olan bu projede. Kadifekale’den Pier’e kadar olan güzergahta yapılacak çalışmada İkiçeşmelik’teki tüm spotçular kaldırılıp yerlerine tiyatro Bahisarena salonları, sinemalar, kafeler getirilecek.’’ İfadelerini kullandı.

İzmir Medya Platformu yaz dönemi sebebi ile ara verdiği organizasyon etkinlik ve toplantılara Eylül ayı itibariyle yeniden başladı. İlk dönemsel ziyaretini Başkan Tunç Soyer ile gerçekleştiren Medya Platformu, şehir hakkında düşüncelerini Soyer’e anlatarak yapılması gerekenler konusunda her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Ziyarete dair memnuniyetini dile getiren Başkan Tunç Soyer ise İzmir için hazırladıkları büyük projeden söz ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Kemeraltı’nı Baştanbaşa Değiştireceğiz

‘’Günün her saati canlı, rengarenk bir semt için Kemeraltı’ndan başlayıp Konak Pier’e dek devam eden çapta bir değişiklik hedefliyoruz. Aydınlatmadan bina cephelerine ve zemine varıncaya dek her şeyi ile yenilemeyi planladığımız bu alan yani Kemeraltı, dünyanın en eski ve büyük Açıkhava alışveriş merkezi olduğu için İzmir için büyük bir turizm potansiyeli olacak ve turist sayısını yüksek ölçüde artıracaktır.  Aynı zamanda Havra Sokağı’ndaki tüm Sinagogları da restore etmeyi düşünüyoruz.’’ diyen Tunç Soyer projeyi anlatmaya şu bilgilerle devam etti:

'’20.000 Kişilik Amfi Tiyatro ile şehri büyüleyeceğiz. Bahsettiğimiz yerlerin devamında gelen mevkide 3 yıl içerisinde 10 farklı ekip ile 20.000 kişilik bir Amfi Tiyatro inşa ederek 2023’te tamamlamış olacağız. İzmir’in Efes’i olacak bu amfinin açılışını ise bir dünya starı ile yapmayı düşünüyoruz.’’

Soyer: ‘’Fuar Alanını Kesinlikle Özelleştirmeyeceğiz’’

   Soyer, ‘’Kültürpark’ta denizcilik, popüler kültür gibi çeşitli alanlarda butik müzeler inşa edeceğiz ve Kültürpark’ın eski dokusuna yeniden hayat vereceğiz. Tüm bunları yaparken ise Kültürpark’ı asla özelleştirmeyeceğiz.’’ vurgusu yaptı.

İMP Başkanı Ahmet Kaplan da görüşmede çeşitli konulara dikkat çekti ve şunları söyledi: ‘’  Maalesef İzmir’de kişi başına düşen yeşil alan yetersizliği var ve kentin dokusu başta kaldırımlar olmak üzere gerekli alanlarda yeşillendirme ile ilgili seferberlik yapılarak iyileştirilmeli.  ‘’Temiz Çevre – Yeşil İzmir’’ sloganı ile İzmir’de yapılacak kampanyaya İMP olarak tüm desteği sunacağımızdan şüpheniz olmasın.’’

Yerel basına verilen desteğin yanında İnternet Medyası konusunda da iyileştirme talebinde bulunan Kaplan, sözlerine son vererek Başkan Tunç Soyer’e teşekkürlerini sundu.

Yorumlar (1)
erkan 5 yıl önce
hani bisiklet yolları yapılacaktı her tarafa başkan göstermelikmi iki gün bisiklete bindi izmire örümcek ağı gibi bisiklet yolları yapılsın çok faydalı olur
18°
açık
banner202