Torbalı'da Heykeller Yenilendi

İzmir Torbalı’da belediyenin çalışmaları kapsamında bakıma alınan heykeller ilk günkü halini aldı.

Torbalı'da Heykeller Yenilendi

İzmir’in Torbalı ilçesinde belediye, ilçede bulunan heykelleri bakıma aldı. Heykeltıraşlar tarafından yeniden elden geçirilen heykeller ilk günkü hallerini aldı.

Torbalı Belediyesi, ilçedeki yıpranmış haldeki heykeller için bakım ve yenileme çalışmaları başlattı. Torbalı Belediyesinin başlattığı ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ilk olarak Atatürk Meydanı’nda bulunan heykel ve bir diğer noktadaki Şehitlik Anıtı heykeltıraşlar tarafından elden geçirildi. Zaman içerisinde aşınmış ve dış etkenler yüzünden hasar almış heykeller yapılan çalışmalarla yenilendi. Yapılan çalışmalar sonucu heykeller ilk günkü hallerini alırken, bölgede yaşayan vatandaşlar çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Torbalı Belediyesi olarak milli değerlere değer verdiklerini ve korumak için her türlü çalışmayı göstereceklerini ifade eden Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin konuya dair yaptığı açıklamada, "Bugün bakım ve yenileme çalışmaları gerçekleşen heykeller ilk günkü hale geldi. Periyodik bakımları geciktirmeyerek değerlerimizin itibarsızlaştırılmasını engelleyeceğiz. Vatandaşlarımıza da kentimizi güzelleştiren, tarihimizi simgeleyen heykel ve büstleri koruyarak gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

guncelbonus.org
Yorumlar (0)
12°
açık
banner202