Menemenliler En Büyük Eseri Kutladılar

Ulu Önder Atatürk’ün “En büyük eserim” diyerek tanımladığı Cumhuriyet’in 96. Yaşı Menemen ilçesinde büyük gurur ve coşku ile kutlandı. 

BELEDİYE 30.10.2019, 15:40
Menemenliler En Büyük Eseri Kutladılar

Bayram programına 28 Ekim’de saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunumu yapıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde aynı gün yapılan Fener Alayı, Menemen Stadyumu’nun önündeki buluşmayla başladı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve eşi Dilek Aksoy’un da olduğu, her yaştan pek çok Cumhuriyet sevdalısının katılımı ile yapılan Fener Alayı Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandı. Menemen halkı yürüyüş esnasında hep bir ağızdan marşlar söylediler.

Cumhuriyet Bayramı ile alakalı konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Cumhuriyetin, fikirleri, ilkeleri ve devrimleri ile her daim yolumuzu aydınlatmış olan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu paha biçilemez bir mirası olduğunu, kendilerine düşenin çocuklarımıza miras olarak Cumhuriyet’i korumak ve onu yüceltmek olduğunu belirterek başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ahirete göçmüş şehitleri ve geride kalan gazileri sonsuz şükran duygularıyla ve rahmet ile andığını herkesin de Cumhuriyet Bayramını kutladığını ifade etti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202