Konak’ta Livaneli Rüzgarı Esti

Konak Belediyesi Edebiyat Söyleşileri kapsamında Zülfü Livaneli İzmirliler ile buluştu.

BELEDİYE 18.10.2019, 15:06
Konak’ta Livaneli Rüzgarı Esti

Sanatçı ve siyaset insanı sahabet Zülfü Livaneli İzmir halkı ile buluştu. Namuslu yaşayan insanların, namuslu ölmek gibi de bir derdinin olması gerektiğini belirten Livaneli, kendisinin bu halka borcu sebebi ile namuslu kalması gerektiğini dile getirdi.

Yoğun bir katılım olan etkinlikte Livaneli’yi konuk eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise Livaneli ile aynı dönemde yaşamış olmaktan, aynı ülkede onunla yaşamaktan onur duyduğunu ifade etti.

Türk halkının modern dönem ozanı, duayen yazarı ve barış elçisi Zülfü Livaneli, Konak Belediyesi’nin düzenlediği Edebiyat Söyleşileri kapsamında İzmirlilerle bir araya geldi. Söyleşi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı ve büyük bir katılım oldu.

Etkinliğin başında ‘Rönesans insanı’ tanımlaması ile karşılanmış olan müzisyen, besteci, sinema yönetmeni, yazar ve düşünür Zülfü Livaneli’nin yaşam hikayesini işleyen bir de kısa film izletildi.

Sanatın yok olduğu, kültürle toplumun buluşturulamadığı toplumlarda boşlukların gerici unsurlarla doldurduğunu dile getirilen Başkan Batur, Ülkenin umudunun ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olduğunu, onun ilkeleri ve ışığıyla bizi aydınlığa çıkaracağını ve tek yolun bu olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202