Konak’ın Kedileri Kışa Hazır

Konak Belediyesi tarafından sokak hayvanları için önemli bir çalışma hayata geçirildi.

BELEDİYE 12.11.2019, 12:40
Konak’ın Kedileri Kışa Hazır

Soğuk havalar etkisini göstermeden evvel sokakta yaşamakta olan kedilerin barınması için atık araba lastiklerinden ev yapıp minik canlara ulaştırıldı.

Sokak kedilerinin yağmur ve soğuktan korunması amacı ile Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün atölyesinde üretilmiş olan kedi evleri mahallelere koyuldu. Mevcut durumda 12 mahalleye ve Hayvansever vatandaşlar aracılığı ile belirlenen noktalara ulaştırılan Kedi evleri yoğun ilgi gördü.

Evleri teslim almış olan vatandaşlar Başkan Batur’a duyarlılığından ötürü teşekkür edip, Can dostlara sahip çıkmış olan, sokak hayvanları için duyarlılık göstermiş olan, daha iyi bir hayatın onlar için mümkün olduğunu gösteren Abdül Batur başkana teşekkür ettiklerini, sokakta yaşamakta olan kedileri soğuktan koruyacak sıcak bir yuvalarının olduğu ifade edildi.

2 katlı, renk renk ve birden fazla kedinin barınabileceği biçimden tasarlanmış olan bu şirin kedi evleri, vatandaşların beğenisini aldı. Öncelikle mahallelerde sokak hayvanlarının gönüllü bakımını yapacak hayvan dostlarına teslim edilmiş olan evlerin ihtiyaç dahilinde yapımının süreceği öğrenildi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202