Konak'ta Hayvansever Belediyecilik

Konak Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sebebiyle toplamda 2 ton mama dağıttı.

Konak'ta Hayvansever Belediyecilik

Sokak hayvanlarının bakımını sağlayan vatandaşlara yaptığı düzenli yardımlarla bilinen Konak Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sebebiyle günde 2 ton mama dağıtırken, öğrencilere özel hayvanları korumaya yönelik bilgilendirme semineri düzenledi.

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce görevlendirilen ekipler, Hayvanları Koruma Günü sebebiyle kenti dolaşarak, sokak hayvanlarının bakımını sağlayan vatandaşlara mama dağıttı. 2 Tonu bulan mama dağıtımının yanında, hayvan severlere mama kabı ve kedi evleri de verildi.

Hayvanlara ve hayvan severlere yaptığı yardımlarla tanınan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bizim bu yaklaşımımız sadece bir güne özel değil. Daha önce de yapıyorduk, bundan sonra da desteklerimiz sürecek. Bu konuda hizmet veren, toplumdaki bilinci yükseltmeye çabalayan tüm sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma halinde olmaya da devam edeceğiz. 28 Eylül’de 40’a yakın sivil toplum kuruluşunun destek verdiği, sokak hayvanları özelinde düzenlenen ilk festival olan Patival Konak’ı gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimiz de sürecek; çünkü biz bu hayatı can dostlarımızla paylaşıyoruz ve bu kentin onlar için de daha yaşanılır bir yer haline gelmesini istiyoruz” dedi.

4 Ekim Hayvanları Koruma günü kapsamında İzmir Türk Koleji’nde (İTK) 2. sınıf öğrencilerine düzenlenen seminerde, hayvan bakımı, beslenmesi ve sağlığı konusunda bilgilendirme yapılırken, Betvole çocukların soruları da yanıtlandı.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202