Karşıyakalılar Yaya Geçidi Nöbetinde Bir Araya Geldi

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” başlığı ile yaya güvenliğini sağlamak adına Karşıyaka’da bir araya gelen öğrenci ve yöneticiler yaya geçidi nöbeti tuttu.

BELEDİYE 03.10.2019, 11:25
Karşıyakalılar Yaya Geçidi Nöbetinde Bir Araya Geldi

Karşıyakalılar, yaya geçidi bilincini oluşturmak ve yaya güvenliğinin önemini vurgulamak için geçtiğimiz gün yaya geçidi nöbetinde bir araya geldi. Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, “Bütün Türkiye’de eş zamanlı olarak yaya güvenliğini sağlamak için, trafik bilincini yaya geçidi nöbeti tutarak oluşturmaya çalışan kampanyaya biz de katılım gösteriyoruz” diye konuştu.

Trafik bilincinin oluşturulması için Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan trafik ışığının bulunmadığı yoldaki yaya geçidinde Kaymakam Ali Rıza Çalışır ile beraber; Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, okul ve kurum müdürleriyle beraber öğrenciler de etkinliğe katılanlar arasındaydı.

Herkesin Desteğini İstedi

Katılımcıların yaya geçidinden geçişi sırasında duran araç sürücülerine, nöbete katılanlar tarafından yeni trafik yasası hakkında bilgilendirme yapıldı ve yaya güvenliğiyle alakalı broşürler dağıtıldı. Ülkede en önemli sorunlardan birinin trafik olduğunu, bugüne kadar pek çok sayıda insanın trafik kazaları yüzünden yaşamını yitirdiğini dile getiren Kaymakam Çalışır, sivil toplum kurum ve kuruluşları başta olmak üzere tüm vatandaşların desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti. Etkinliğin oldukça verimli geçtiğini Betboo de sözlerine ekleyen Çalışır, “Kurallara uymak hepimizin önemli bir görevi olmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202