Karşıyaka'da Cumhuriyet Bayramı Şöleni

Karşıyaka Belediyesi bu sene 29 Ekim’de coşku dolu bir kutlamaya hazırlanıyor.

Karşıyaka'da Cumhuriyet Bayramı Şöleni

Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ıncı kuruluş yıldönümü sebebiyle Karşıyaka Belediyesi görkemli bir kutlamaya hazırlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikler bu sene 4 gün boyunca doludizgin sürecek. 26 Ekim itibariyle başlayacak kutlamalarda, yelken yarışından konsere, doğa yürüyüşünden fener alayına kadar pek çok etkinliğe imza atılacak.

Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek ‘Karşıyaka Belediyesi Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları’, 26 Ekim Cumartesi saat 11.00’da, KSK Yelken Kulübü’nde başlayacak. Ödül töreni ise 27 Ekim saat 17.00’da yapılacak. Klasikleşmiş Fener Alayı Yürüyüşü ise, binlerce Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı Karşıyaka tarafından 28 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Saat 18.20’da Kaymakamlık önünde bir araya gelecek olan Karşıyakalılar, halk oyunları gösterisinin ardından, Çarşı içinden geçerek Karşıyaka İskele’ye yürüyecek. Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde 20.00’da başlayacak KODA Konseri  - 3 Tenor için de iskeleden araç kaldırılacak.

29 Ekim bayram sabahı ise Karşıyakalılara yakışır şekilde “Cumhuriyet İçin Doğa Yürüyüşü” ile karşılanacak. Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü iş birliğiyle Yamanlar Dağı’nda yapılacak etkinliğe katılmak isteyenler, 29 Ekim saat 09.30’da Muharrem Candaş Spor Salonu önünde toplanacak.

26-29 Ekim tarihleri arasında Karşıyaka Belediye Bandosu tarafından her gün ilçenin farklı noktalarında Cumhuriyet Konserleri verilecek. Cumhuriyet ve Karşıyaka Paneli, Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu Konseri, Öğrencilerin Cumhuriyet Balosu Canlandırması gibi etkinlikler de farklı günlerde Karşıyakalılar ile buluşacak.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202