Karşıyaka Belediyesi'nden Eğitimde 2 Yeni Proje

Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen Karşıyaka Belediyesi, eğitim alanında 2 yeni projeyi daha hayata geçiriyor.

BELEDİYE 11.10.2019, 11:50 11.10.2019, 11:56
Karşıyaka Belediyesi'nden Eğitimde 2 Yeni Proje

Karşıyaka Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında eğitim alanında 2 yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. “Ödev Evi” isimli proje ile 6 merkezde 7-14 yaş arası çocuklara okulun ardından etüt hizmeti sunacak olan Karşıyaka Kalebet Belediyesi, üniversitelilere de bu merkezde çalışma ortamı yaratacak. Belediye, bir diğer proje olan “Kız Öğrencilere Ev Arıyoruz” ile de evinin bir odasını kiraya vermek isteyen 50 yaşın üzerindeki kadınları ve barınmaya ihtiyaç duyan kız öğrencileri buluşturacak.

İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim gören tüm öğrencileri desteklemen için planlanan “Ödev Evi” projesi, Karşıyaka’da 6 farklı merkezde hayata geçirilecek. Üniversitelilere de bu merkezlerde çalışarak hem maddi destek hem de iş tecrübesi fırsatının sunulacağı projede, Bülent Ecevit Kültür Merkezi Kütüphanesi, Hasan Ali Yücel Semt Kütüphanesi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi Kütüphanesi, İsmail Cem Kültür Merkezi Kütüphanesi, Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi ve 80. Yıl Cumhuriyet Semt Kütüphanesi’nde hafta içi her gün 15.00-19.00 saatlerinde, etüt hizmeti sunulacak.

Projeyle ilgili yönerge Belediye Meclisi’nce Hukuk ve Eğitim Komisyonlarına iletilirken, çalışmaların tamamlanmasından sonra uygulamaya geçilecek. Bu süre zarfında, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, başvuruları almayı sürdürecek.

Projede Avrupa Örnek Alındı

“Kız Öğrencilere Ev Arıyoruz” isimli proje ile üniversite eğitimi için İzmir’i seçen öğrencilerin barınma problemine güvenli ve ekonomik şekilde çözüm sunulacak. Avrupa’da kullanılan yöntem örnek alınarak; evlerin odasını kiralamak isteyen 50 yaş üzeri, yalnız yaşayan kadınlar ile kız öğrenciler bir araya getirilecek.

Öte yandan, projeler ile ilgili bilgi almak isteyenlerin 0232 399 40 75 – 76 – 77 – 78 numaralı telefonlar ile Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ulaşabilecekleri belirtildi.

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin gerçekleştirdiği toplantıda her iki projenin de detaylarını konuşan Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Çocuklar ve aileleri için son derece faydalı olacağına inandığım ‘Ödev Evi’ projesi sayesinde öğrenciler, evlerine ödevlerini tamamlamış olarak gidecek. Üniversiteli abla, ağabeyleri de onlara yardım edecek. Önceliğimiz eğitim fakültesi ya da bölümlerde okuyan üniversiteliler olacak. İlk olarak 6 merkezle başladığımız projemize yoğun talep var, merkezlerimiz ilerleyen zamanda artabilir. Diğer projemiz olan ‘Kız Öğrencilere Ev Arıyoruz’la da barınma sorununu çözüme kavuşturacağız” dedi.

Yorumlar (0)
19°
sağanak
banner202