Karşıyaka Belediyesi Görüntü Kirliliğini Sonlandırdı

Karşıyaka Belediyesi, Polis ve zabıta ekipleri ile beraber yaptığı çalışmalarla kaçak iskeleleri yıktı.

BELEDİYE 01.10.2019, 09:54
Karşıyaka Belediyesi Görüntü Kirliliğini Sonlandırdı

İzmir iline bağlı Karşıyaka ilçesindeki  Bostanlı Balıkçı Barınağı’n Kıyı Kenarı Kanunu’na aykırı bir şekilde yapıldığı tespit edilen 55 tane ahşap ve demir iskele, Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmayla yıkıldı. Alanda bulunan kaçak iskeleler bir bir kaldırıldı ve deniz üstüne çakılmış olan kazıklar sökülerek bölge temizlendi.

Ortak Bir Çalışma

Yıkımı operasyonuna; Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı olan Yapı Kontrol birimi, Zabıta ekipleri, Ulaşım Hizmetleriyle ve Temizlik İşleri Müdürlükleri’nin yanında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İzmir Liman Başkanlığı’yla İZSU’nun ekipleri ve ekipmanları katıldı.

Yıkım çerçevesinde 65 tane teknenin Limanbet bağlandığı elli beş tane ahşap ve demir iskele yıkılırken deniz üstündeki 25 çakılı kazık söktürüldü. Yasa dışı olmakla beraber görüntü kirliliğine sebep olan iskelelerin kaldırılmasından sonra, bölge temizlendi. İzmir Liman Başkanlığınca da ruhsatsız olduğu tespit edilen tekneler için yasal işlem uygulandı.

Yorumlar (1)
özbalçovalı 5 yıl önce
Darısı Balçova Belediyesinin başına özellikle inciraltı berbat bir hal almaya başladı
20°
açık
banner202