Karaburun’da Hem Çiftçi Hem Vatandaş Kazanacak

Karaburun Belediyesi, ilçede tarımsal üretimi artırmak ve daha çok  katma değer oluşturmak için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurdu. 

BELEDİYE 22.10.2019, 17:44
Karaburun’da Hem Çiftçi Hem Vatandaş Kazanacak

Doğru tarım politikalarıyla ve yerli tohum projesiyle ilçeye değer katma amacında olan belediye, yarımadaya özgü ürünlerin ön plana çıkarılıp marka durumuna gelmesini sağlayacak.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kadınların da tarımsal üretimlerde daha etkin olmasını sağlama hedeflerinin olduğunu ve tüketicinin sağlıklı ürünleri aracı olmadan alabilmesi için tarımsal kalkınma kooperatiflerinin çok mühim olduğunu dile getirdi.

Bu amaç ile Karaburun Belediyesinin bünyesinde kurulmuş olan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’yle iyi tarım uygulamalarının yanında tohum bankası kurmayı amaçladıklarını belirten Erdoğan, ilçedeki endemik yapı ve verimli toprak yapısı ile büyük potansiyel taşıdığını belirtti. Sera alanı meydana getirip iyi tarım uygulamalarına da başlanacağını müjdeleyen Erdoğan, Doğal ürün yetiştirme ve satışını yapmaktan başka yerli fide üretiminin ve tohum bankasının oluşturulacağını da belirtti.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202