Karaburun'da Toplu Taşıma da Kadın Gücüyle Buluşuyor

Karaburun Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden sonra kendi içinde yeni bir dönemin kapısını araladı. Elvan Başkaya, belediyenin toplu taşıma aracında başarısını gözler önüne sererek ilk kadın şoför olarak iş başı yaptı.

BELEDİYE 25.09.2019, 16:32 25.09.2019, 16:37 Özgür Çakar / [email protected]
Karaburun'da Toplu Taşıma da Kadın Gücüyle Buluşuyor

Kadınlara iş gücü konusunda destek veren Karaburun Belediyesi, kadınların kendi ilçelerinde kaymakamlık ve muhtarlıktan sonra toplu taşımada da  boy göstermesi için olanak sağladı. Zor meslekler arasında başta gelen otobüs şoförlüğü konusunda zorlu sınavları başarı ile geçen Elvan Başkaya, şoför koltuğuna oturarak göreve başladı.


   ''Yıllardır hayalini kurduğum mesleği yapacağım ve Karaburun yaşayanlarına hizmet vereceğim için çok mutlu hissediyorum.'' diyen Elvan Başkaya, bu iş konusunda en az erkek Retrobet şoförler kadar başarılı olacağını belirtti. Uzun yıllar öğrenci servisi şoförlüğü yaptığını ve konu ile ilgili deneyime sahip olduğunu özellikle vurgulayan Başkaya, bu konuda kendisine güvenen ve destek olan Erdoğan'a da ayrıca teşekkür etti.


      Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise Elvan Başkaya'nın öncülüğünde başlayan kadın şoför çalışmasının konu ile ilgili istekli olan ve kendine güvenen tüm kadınlar için bir cesaret örneği olacağını vurgulayarak, '' Karaburun Belediyesi olarak kadın şoför istihdamını destekliyoruz. İstedikleri ve azmettikleri takdirde gerçekleştiremeyecekleri hiçbir şey yok. Elvan Başkaya'nın yeni vazifesini kutluyorum.'' dedi.
 

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202