Karabağlar, Usta Sanatçıyı Unutmadı

Türk halk ozanı ve halk müziği şarkıcısı olan Neşet Ertaş, ölümünün 7. senesinde Karabağlar’da özel bir konser ile anıldı

BELEDİYE 28.09.2019, 10:43
Karabağlar, Usta Sanatçıyı Unutmadı

‘Bozkırın Tezenesi’ olarak bilinen büyük sanatçı Neşet Ertaş, ölümünün 7. senesinde Karabağlar’da düzenlenen özel bir konserle anıldı. Usta sanatçının unutulmayan türkülerini, Uzundere Rekresyon Alanı Murat Çobanoğlu Açıkhava Tiyatrosu’nda, Bozlak geleneğinin yeni kuşak temsilcilerinden olan İsmail Altunsaray seslendirdi. Altunsaray, Ertaş’ın ‘Neredesin Sen?’, ‘Kendim Ettim Kendim Buldum’ ve ‘Zahidem’ gibi eserlerini konuklar ile birlikte seslendirdi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sanatçıların yaşadıkları dönemin aynası olduğuna dikkat çekerek, “Neşet Ertaş’a boşuna ‘Bozkırın Tezenesi’ demediler. Çünkü Ertaş, Anadolu Bozkırı’nın Türkiye’deki haykırışıdır” sözlerini kullandı.

“Önünde Saygı İle Eğiliyorum”

Ertaş’ın en önemli özelliklerinden birinin ‘insan sevmek’ olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selvitopu, “O türkülerinde sevgiyi, acıyı, hoşgörüyü ve insanlığı hissettiren bir sanatçı idi. Sanatçılar, yaşadıkları dönemde neler olduysa, bunları resimleriyle, heykelleriyle, türküleri ve melodileri ile geleceğe aktarırlar. Bozkırın Tezenesi de bunu en iyi temsil eden sanatçılarımızdan birisi idi. Neşet Ertaş’ın önünde saygı ile eğiliyorum” dedi. Öte yandan, Selvitopu, usta sanatçının ‘Yalan Dünya’ türküsünü sahnede Altunsaray ile beraber söyledi.               

Selvitopu, konser bitimi Altunsaray’a, Karabağlarda geçtiğimiz ay çıkan orman yangınına dikkat çekmek için ağaç dikim belgesi takdim etti. Konsere katılanlar anısına Karabağlar’da fidan dikileceğini dile getiren Başkan, “Büyük bir yangın faciası atlattık. Yaşanan yangının yaralarını beraber saracağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202