‘Kadınların Bir Gün Değil Her Daim Yanındayız’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’de kadınlara karşı şiddetin toplumu sarsıcı seviyelere tırmandığından kendilerinin bu sarsıcı karanlık ile mücadele ettiklerini ve bu mücadelede yerlerinin kadının yanı başı olduğunu ifade etti.

BELEDİYE 27.11.2019, 13:42 27.11.2019, 13:42
‘Kadınların Bir Gün Değil Her Daim Yanındayız’

Sanatçı Füsun Demirel'in yönettiği ve  oynadığı "Aşk Dersleri" isimli tiyatro oyunu, Konak Belediyesi’nin “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri çerçevesinde, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gösterildi.

Oyunu, Konak Belediyesi meclis üyeleriyle ve Konaklı kadınlar ile beraber takip eden Başkan Batur, gösterinin öncesinde yaptığı konuşmasında ülkede kadına yönelik şiddetin toplumu sarsıcı bir seviyeye eriştiğini vurguladı ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde cinayete kurban giden kadınların ve yürekleri yakan olayların bir defa daha kamuoyunun gündeminde olduğunu, bu özel gün sebebi ile yapılan tiyatro gösterisinde buluştuklarını, emeği geçen herkese ve sanatçılara teşekkür ettiğini, kendilerinin hep beraber bu sarsıcı karanlık karşısında bir savaş verdiklerini belirtti.

Konak Belediyesi’nin verdiği hizmetlerde kadın ve çocuklara her daim öncelik verdiğinden bahseden Batur, kendilerinin kadınları yalnızca bir gün için hatırlamadıklarını, onlar için yılın her günü çalıştıklarını, onların yanında olduklarını ve gelişimlerine destek olmak amacı ile gerekli olan tüm çalışmaları yaptıklarını, bu konuda Konak Belediyesi’nin kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını ve bunu sürdüreceklerini dile getirdi.

Başkan Batur konuştuktan sonra Füsun Demirel’in, Dario Fo ve Franca Rame'nin, “Seks? Eh, Hayır Demem!” isimli oyundan uyarlamış olduğu “Aşk Dersleri” isimli oyun sahnelendi.

Salonun hınca hınç dolduğu oyunda Demirel'e, Mert Küçülmez ve Serpil Özcan de eşlik ettiler. Demirel oyunda cinsel devrim, cinsellik ve aşk, kadına şiddet, cinsel istismar ve tecavüz ile alakalı konulara odaklandı ve oyun izleyiciden büyük beğeni topladı.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202