İzmir Valiliğinden Konak Belediyesine Destek

Konak Belediyesi kasım ayının olağan meclis toplantısının ilk oturumunu, Başkan Abdül Batur ve yönetiminde yaptı.

BELEDİYE 02.11.2019, 09:45
İzmir Valiliğinden Konak Belediyesine Destek

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Valiliği’nin tarihi Kıllıoğlu Hamamı ile Silahhane Binası’nın restorasyonları için yüzde 80 destek vereceğini açıkladı ve Vali Erol Ayyıldız’a teşekkürlerini sundu.

Toplantının açılış bölümünde meclis üyelerine yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Batur, Kıllıoğlu Hamamı ve Silahhane Binalarının restorasyon projelerine İzmir Valiliği tarafından yüzde 80 oranında destek sağlanacağını açıkladı. Batur, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. İlçede bulunan tarihi yapıların bir bir ayağa kaldırılması amacı ile gereken her şeyin yapılacağını dile getiren Batur, ödenekler sağlandıktan sonra restorasyon süreçlerine başlanacağını ve Konak’ın dokusunda mühim bir yeri olan bu iki yapının, hızlı bir şekilde ilçe hayatına kazandırılacağını vurguladı.

Toplantının bir başka konusu ise Konak Belediyesi’nin Selanik ziyareti idi. Başkan Abdül Batur ve Konak Belediyesi Meclis Üyeleri 10 Kasım tarihinde  Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğmuş olduğu evde olacaklar. Vefatının 81. yılı münasebeti ile Ata'ya saygı ve şükranlarını sunmak amacı ile ilçeye gidecek olan heyet, Atatürk’ün müze durumuna getirilmiş olan evini ziyaret edecekler.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202