İzmir'de Unutanlar Unutulmuyor!

Gaziemir Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü'nde farkındalık yaratmak adına etkinlikler düzenledi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Alzheimer hastalarına her zaman destek olacaklarını belirtti.

İzmir'de Unutanlar Unutulmuyor!


21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde halkı bilgilendirmek için Gaziemir Belediyesi önünde Alzheimer hastaları, Gaziemir Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği bir araya geldi. Alzheimer-Demans farkındalığı için bir araya gelinen etkinliğe Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da katıldı.


Etkinlik, Optimum Avm'de gerçekleşen İzmir Unutulanları Unutmuyor paneliyle devam etti.  Panelde Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, Prof. Dr. Yaprak Seçil, Doç. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, Doç. Dr. Nil Tekin, Doç. Dr. Ahmet Acarer; Alzheimer-Demans hastalığının nasıl Sekabet fark edildiğini, ne olduğunu, hangi yaş gruplarında rastlandığını, ailenin yaklaşımı ve desteğinin nasıl olması gerektiğini ve tedavi yöntemlerini anlattı.


Gaziemir Belediye Başkanı Hali Arda panelin açılış konuşmasını yaptı. Alzheimer-Demans hastalığının son yıllarda arttığına değinen Arda, Demans hastalığına karşı farkındalığın artmasının öneminden bahsetti. Başkan Arda konuşmasının sonunda Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi'nde hastalar için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ve her zaman demans hastalarının yanında olacağını belirti. "Hepimiz birer engelli adayıyız." diyen Arda Alzheimer Derneği gönüllülerinin 24 saat boyunca çalıştığını aynı zamanda Gaziemir Belediyesi'nin Alzheimer-Demans hastası olanlara her türlü desteği vereceğini söyledi.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202