Fikriye ve Latife Hanım Gözünden Atatürk

Bornova Belediyesi tarafından 10 Kasım Haftası’nda, Şeniz Kurultay Gürakan’ın yazmış olduğu “Fikriye ve Latife Kuruluşun ve Kurtuluşun Hafızası” oyunu bir defa daha Bornovalılarla buluşturuldu.

BELEDİYE 11.11.2019, 11:39
Fikriye ve Latife Hanım Gözünden Atatürk

Tiyatro severler tarafından ilki Haziran ayında izlenen oyun, Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümünde Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezinde 2 gün peş peşe sahnelendi. Gürakan’ın, Fikriye ve Latife Hanım’ı 10 sene gibi uzun bir süre araştırmasının ardından kaleme aldığı 2 kişilik oyun, büyük bir beğeni aldı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un, İstanbul ilinde izleyip İzmir’e çağırdığı oyunu Eşi Ufuk Hanımla beraber izledi. Ayakta alkışlanan oyundan sonra sanatçılara çiçek verilerek teşekkür edildi. Başkan İduğ, Ulu Önderin 57 yaşında aramızdan ayrıldığını, en az 30 sene daha yaşaması gerektiğini, Eğer yaşasa idi bugün Türkiye’nin çok daha ileride olacağını, kendilerinin Tüm çabalarının O’nun kendilerine emanet ettikleri Cumhuriyet’i yaşatmak ve ileri taşımak olduğunu ifade etti.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Fikriye ve Latife Hanım’ın gözünden anlatılmış olduğu 2 perdelik oyununda, Şeniz Kurultay Gürakan ve Zeynep Güngörenler rol almakta. Ankara’da sahnelenmiş olan oyunun yönetmenliğini Nesimi Kaygusuz yapmakta.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202