DİSK Karşıyaka Belediyesi'ni protesto etti

Karşıyaka’da işçiler belediye önünde eylemde! 'İşgal ederiz' tehdidi! İzmir’de Karşıyaka Belediyesi’nde DİSK üyesi işçiler ikramiyelerini ve geriye dönük maaşlarını alamadıkları sebebiyle belediye önünde eylem yaptı.

BELEDİYE 09.01.2020, 12:02
DİSK Karşıyaka Belediyesi'ni protesto etti

DİSK Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “Kimse bizi sınamasın. Aylardır sabırla bekliyoruz. 6 tane ikramiyemiz, geriye dönük maaş alacağımız var. Emeğimiz var. Emeğimizin karşılığını alacağız. Bir CHP Genel Başkan yardımcısı bu belediyedeki dayanışmayı bozmak için çaba harcıyor. Senin işin partiyi yönetmek. Belediyede huzursuzluk çıkarma. Bu böyle devam ederse belediyeyi işgal ederiz.” dedi. Belediyenin geri dönük maaşları Çarşamba akşamı yatırıldığı belirlendi. Sabahın ilk saatlerinde Karşıyaka Belediyesi önünde toplanan DİSK üyesi işçiler, “direne direne kazanacağız”, Hakkımızı istiyoruz”, “Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz” diye eylem yaptı.

Sözleri Şaşırttı
DİSK bağlı Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Haydar Kara, “Günlerdir görüşme yapıyoruz. Bir CHP Genel Başkan yardımcısı bu belediyedeki dayanışmayı bozmak için çaba harcıyor. Senin işin partiyi yönetmek. Belediyede huzursuzluk çıkarma. Bu böyle devam ederse belediyeyi işgal ederiz. Bazı örümcek kafalı bürokratlar maaşlarımızı bilerek geciktiriyor. Aliağa’da yeni bir kavga bitti. Burada yeni bir kavga başlatırız” diye seslendi. Temsilcinin sözleri şaşkınlık yarattı.

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202