Dikili’de Kooperatifleşme Konuşuldu

Dikili Belediyesi’nce yapılan İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer’in de katıldığı “Kooperatifleşmenin Önemi” isimli konferans yoğun bir katılım ile yapıldı.

BELEDİYE 08.11.2019, 11:41
Dikili’de Kooperatifleşme Konuşuldu

Konferansın açılışında konuşan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçede üreticiyi kalkındırmak ve çiftçinin ekmeğini büyütmek için kooperatifleşmeyi önemsediklerini vurguladı.

İlçedeki bütün üreticilerin kaderini değiştirecek mühim adımların atıldığından bahseden Başkan Kırgöz, Dikili’nin sahil kenti olması ile beraber tarım kenti de olduğunu, böyle mühim bir toprak zenginliği içerisinde Dikili Belediyesi olarak kooperatiflere bakış açılarının net olduğunu, üreticiyi kalkındırmak ve ekmeğinin büyütülmesi için kooperatiflerin etkin olmasının gerektiğini, kooperatifçiliği önemsediklerini, bu çerçevede üstlerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteği, Köy-Koop İzmir’in deneyimiyle Dikili'de kazanan çiftçinin ve üreticinin olacağını ifade etti.

Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer’se Türkiye'nin 4 bir tarafında yapmış oldukları çalışmaları yaptığı sunumla anlattı.

Gönüllük esası ile başlanan kooperatifleşmeyi anlatan Soyer, Kooperatifçiliğin ne olduğunun, bu topraklarda nasıl başladığının, nasıl sürdüğünün, nerelerde hataların yapıldığının iyi bilinmesi gerektiğini, dünyada ilerlemiş ülkelerin kendi kalkınmalarını sağlamalarında 1. Şartının o memlekete gönül vermekten geçtiğini her ne iş yapıyorsak öncelikle gönlümüzü koymamız gerektiğini bu yüzden kooperatifçiliğin böyle bir araya gelip el ele tutuşmak ve öncelikli olarak gönüllü olmak olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202