Cezaevi İçin Buca Meclisi Tek Yürek

İzmir’in ve Buca’nın açık yarası olan Buca Cezaevi’nin kaldırılması ile ilgili Buca Meclisi öncü bir tavır sergileyerek birleşti ve çözüm arayışına girdi.

BELEDİYE 02.10.2019, 11:49 02.10.2019, 11:55
Cezaevi İçin Buca Meclisi Tek Yürek

Yakın zamanda birçok manşete başlık olan mesele, Ekim ayı gündeminde de ilk sırada yerini aldı. Konuyu dile getiren Buca Belediye Başkanı Avukat Erhan Kılıç, AKP’li Mahmut Atilla Kaya’ya teşekkür etti ve  ‘’Hizmette siyaset olmaz.’’ diyerek ‘’işbirliği’’ davetinde bulundu.

Ekim ayı olağan toplantısını Başkan Kılıç öncülüğünde gerçekleştiren Buca Belediyesi, ilk gündem maddesi olarak yakın zamanda manşetlere haber olan Buca Cezaevi konusunu ele aldı ve meselenin her zaman gündemde bulunacağının altını çizdi. Meclis grubunda bulunan bütün partilerin de el birliği ile konuya destek vermelerini ve ‘taşın Truvabet altına sadece elimizi değil gövdemizi koymalıyız.’ mantığını benimsemelerini istedi. Meselenin sadece iş birliği yaparak çözüme kavuşacağının altını çizen Kılıç, ‘’Buca Cezaevi, kanayan yaramız. Yaşadığımız çağa yakışmayan E tipi cezaevlerinin az sayıda olanlarından biri.  Bunu bir an önce kaldırmayı ve Buca’ya ferah bir nefes kazandırmayı temenni ediyoruz.

Meclisin dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ziya Aksu’nun “Cezaevinin kaldırılması için her türlü işbirliğine hazırız.” sözleri üzerine Başkan Kılıç, ''Halka hizmette siyaset olmaz ve biz duruma hep böyle yaklaşıyoruz. AK Partililerin de bu konuda desteği büyük, teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Durumun önemini ısrarla vurgulayan Erhan Kılıç, ‘’ Bu konuda yapılacak çalışmalar sonucunda elde edeceğimiz çözüm için asla ‘Ben yaptım.’ demem ve hiçbir siyasal rant beklentim yok. Zaten bunu iyileştirecek merci belediye değil ve neresi olduğu bellidir. Lütfen gelin, gerekeni yapalım. İsterseniz komisyon kuralım, isterseniz meclise gidelim ama meseleyi bir an önce iş birliği ile çözüme kavuşturalım.’’ çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)
23°
açık
banner202