Çeşmeliler Shakespeare’i Yaşadılar

Çeşme Belediyesi ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı Shakespeare’nin oyun ve sonelerinden derlenen bir performansın yer aldığı “Shakespeare ve Müzik” konserini Çeşmeli sanatseverler ile bir araya getirdi.

BELEDİYE 26.10.2019, 15:20
Çeşmeliler Shakespeare’i Yaşadılar

Dünyadaki en seçkin dramaların yazarı diye de bilinen William Shakespeare’in yapıtları için bestelenmiş olan dönem müziklerinin, dönem çalgılarıyla yorumlandığı oyun ve sonelerin canlandırıldığı “Shakespeare ve Müzik” Ayios Haralambos Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Gecede tiyatro sanatçısı Ayşe Lebriz Berkem oyun ve soneleri canlandırdı. Soprano Linet Şaul, Viola da Gamba sanatçısı Bülent Oral ve Archlute sanatçısı Diego Leveric, Shakespeare’in eserleri için bestelenen dönem müziklerini, dönem çalgılarıyla işledi. Tiyatro ve müziğin birleştiği gecede Çeşmeliler unutamayacakları bir akşam yaşadılar.

Konsere ilginin çok yoğun olduğunu belirten  Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’nin sanatın en fazla hissedildiği ilçe olduğunu, Çağdaş ve modern ilçede ayda en az 2 defa sanat dolu etkinliklerin Çeşmelili sanatseverler ile buluşturuşacağını, her daim sanat ve sanatçının yanında olacaklarını, Çeşmeliler’in uzun bir süredir görmek istediği “Shakespeare ve Müzik” konserine bu kadar yoğun ilginin olduğunu görmenin kendisinin çok mutlu ettiğini ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202