Büyükşehir'den Aliağalı Üreticilere Hibe

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da yaşayan 25 üreticiye 98 adet küçükbaş hayvan hibe etti.

Büyükşehir'den Aliağalı Üreticilere Hibe

Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılığı desteklemek için attığı adımlara bir yenisi daha eklendi. İzmir’in Aliağa ilçesinde yetiştiricilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve yarısı kadınlardan oluşan 25 üreticiye 98 adet küçükbaş hayvan hibe edildi. Yapılan törende hayvanlar köylülere, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tempobet Özuslu tarafından armağan edildi.

Aliağa’da ilk kez uygulanan küçükbaş hayvan hibesi töreninde konulan Özuslu, bu tip hibeler ve yeni uygulamalar sayesinde işsizliği azaltmayı hedeflediklerini ve bu gibi organizasyonlarla üreticiye verdikleri desteğin sürdürüleceğini belirtti.  Mustafa Özuslu yaptığı açıklamada, “Küçükbaş hayvan dağıtımlarımız devam ederken, zeytinciliği, arıcılığı destekliyor, fidan dağıtıyor, eğitim veriyor, makine ve tesisat sağlıyoruz. Üreticimizin ayağa kalkmasını, üretmesini istiyoruz. Çünkü işsizliğin tek bir panzehiri var o da üretim. Dağıtılan bu koyun ve keçiler size aş olacak, çocuklarınıza umut olacak, sürünüzü büyütürseniz elde ettiğiniz sütten yaptığınız peynirler yurt dışında satılacak, refahınız artacak. Türkiye'nin refahı artacak" diye konuştu.

Aliağa Ziraat Odası Başkanı Mesut Gün ise törende yaptığı konuşmada, Aliağa’da genel yatırımın sanayiye yapıldığı için üreticinin zor durumda olduğu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı bu desteğin çok değerli olduğunu belirtti. Gün, “Başkanımız Tunç Soyer'in verdiği destekle Aliağa sadece sanayi ile değil tarımsal alanda da söz sahibi olacak” dedi.

Daha önce Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire ve Urla olmak üzere 16 ilçede dağıtım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da ilk kez hayvan dağıtımı yaptı. Aliağa’da yapılan bu dağıtımla birlikte 2 bin 727 üreticiye toplam 10 bin 613 adet küçükbaş hayvan verilmiş oldu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202