Buca’da Kadına Şiddet Lanetlendi

Kadınlara yönelik şiddet ile alakalı kararlı çalışmalarını devam eden Buca Belediyesi, şiddet ile alakalı hazırlamış olduğu yerel yönetimler raporunu Ankara’ya verdi.

BELEDİYE 26.11.2019, 13:24
Buca’da Kadına Şiddet Lanetlendi

Geçen aylarda isminin şiddete karıştığı çalışanlarının belediyeyle alakasının hemen kesileceğini ifade ettiklerini belirten Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, kadınlara karşı şiddetin de şiddetin her türlüsünü de büyük acizlik olarak gördüğünü, kendilerinin bu konu ile alakalı kendi çaplarında bir hazırlık yapıp mecliste bulunan vekillere sunduklarını, bundan sonra da konuyu takip edeceklerini ve çalışmaları sürdüreceklerini dile getirdi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Buca ilçesinde 2 farklı etkinlik yapıldı. Belediye binasının önünde cinayete kurban gitmiş olan 15 kadının isimleriyle hikâyelerinin bulunduğu kadın maketleri sergisi büyük ilgi gördü.

Kadınlara karşı yapılan şiddetin ne eğitimle, ne gelişmişlik düzeyiyle ne de herhangi bir sınırla alakası olmadığını vurgulayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, şiddete uğramış olan, mağdur olan kadınların sayısının gittikçe artsa da bu mağduriyetlerin giderilmesi amacı ile hiçbir şekilde yasal adımların atılmadığını, herkesin bir anneden doğduğunu fakat kendilerinin hala bu topluma kadının da bir birey olduğunu ve kendiler için toplum için en değerli varlığın kadınlar olduğunu anlatamadıklarını, yasalar çıksa bile bu düşünce yapısı ile bunu düzeltmenin mümkün olmadığını, kadınların meta olmadığını herkesin bilmesi gerektiğini, cinsiyet farkı dışında kadın ile erkeğin hiçbir farkının olmadığını, belirtti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202