Buca’da Hayvan Severleri Buluşturan Festival

Buca’da hayvan dostlarını FestPati buluşturdu. Festivalde güzel anlar yaşandı.

BELEDİYE 06.10.2019, 11:09
Buca’da Hayvan Severleri Buluşturan Festival

Buca Belediyesi Özgür Hayvan Parkı’nda yapılan festivalde gösteri ve etkinlikler ile keyifli zamanlar geçirilirken pek çok sokak hayvanının da sahiplendirildiği belirtildi.

Hayvan sahiplenme ile her şeyin bitmediği ve bunun çok önemli sorumlulukları olduğunu dile getiren Buca Belediye Başkanı Retrobet Av. Erhan Kılıç, sokak hayvanları için adalet çağrısında bulundu.

Yaptığı önemli etkinliklere bir yenisini ekleyen Buca Belediyesi, bu kez Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde FestPati Buca etkinliği yaptı.

Daha evvel çocuklar için karne armağanı olarak hayvan satın alınmasının yerine bilinçli bir şekilde sahiplendirme kampanyasına imza atan belediye, bu defa da can dostlar için gelenekselleşecek bir festival yaptı.

Elimizden Geleni Yapacağız

Festivalde halka hitap eden Başkan kılıç Kılıç, son zamanlarda ekranlara yansıyan ve sokak hayvanlarına yapılmakta olan saldırılara uygulanmış olan cezalara sert eleştiri getirdi ve bu tip haberleri üzüntü ile takip ettiklerini, kanunda hayvanlara şiddet ile alakalı bir boşluğun olduğunu ve bunun acilen düzeltilmesi gerektiğini, verilen cezaların maalesef ki çok yetersiz kaldığını, hayvanlarla alakalı yasaların değişmesi amacı ile Buca Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacakların ve gerekirse bu konu ile alakalı Ankara’da mücadele edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202