Bornovalılar Millileri Yalnız Bırakmadı

Türkiye toprakları üzerinde futbolun ilk kez oynandığı yer olan Bornova, ilk defa bir milli maça ev sahipliği yaptı ve tüm dünyaya örnek oldu.

BELEDİYE 09.11.2019, 16:30
Bornovalılar Millileri Yalnız Bırakmadı

Tribünler kadınlar tarafından dolduruldu. Kadın (A) Milli Futbol Takımı Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hollanda’yla karşı karşıya geldi. Karşılaşmada mühim mesajlar verildi.

Çoğunluğu kadınlar ve çocuklarca doldurulan statta sporun yalnızca skor demek olmadığı gösterildi. Ayyıldızlı ekip son Dünya Kupası’nda final oynamış olan rakibine farklı yenildiği maçta, tribünler hiç sessiz kalmadı. Doksan dakikada milli oyunculara destek veren Bornova halkı güçlü rakibini de alkışladı. Statta toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapıldı.

İzmir ilinde uzun senelerdir milli maç oynanmadığını belirten Başkan İduğ, Sporda ilklerin şehri olan Bornova’da Kadın Milli Futbol Takımının ev sahipliğini yapmanın kendilerine büyük gurur verdiğini, Bornova Stadı’nda oluşturdukları tabloyla sporda, skordan daha önemli şeylerin de olduğunu gösterdiklerini, centilmence geçen karşılaşmada, tribünleri kadınlar ve çocuklarla güzelleştirdiklerini ve herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202