Bornova’da Bir İlk Gerçekleşti

Bornova’da, dört ülkeden 100 damacının katılımı ile ilk kez Uluslararası Türk Dama Turnuvası gerçekleşti.

BELEDİYE 28.09.2019, 15:01
Bornova’da Bir İlk Gerçekleşti

Bornova Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde ilk kez düzenlenen Uluslararası Türk Daması Turnuvası’na İran, Katar, Kuveyt ve Lübnan olmak üzere 4 ülkeden 100’ü aşkın damacı katıldı. Turnuvanın açılışında ilk hamleleri Ege Damacılar Derneği Başkanı Murat Keser ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yaptı. Başkan İduğ ve Bornova Kaymakamı Fatih Genel, keyifli anların yaşandığı turnuvada, sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Lübnanlı Fadi Ümran ile de karşılık dama oynadı.

“Organizasyonların Devamı Gelecek”

Zeka oyunlarının önemini vurgulayan Başkan İduğ, “Bu organizasyonların devamı gelecek. Gelecek aylarda bilardo, briç, satranç ve tavla gibi zeka oyunları ile ilgili turnuvalar da düzenleyeceğiz. Bu tarz turnuvaları senenin 12 Atlasbet ayına yayacağız. Ülkemizin değişik kentlerinden ve yurtdışından gelen bütün konuklarımızı en güzel şekilde ağırlayacağız. Hedefimiz bu turnuvayı geleneksel hale getirmek” dedi.

Katılımcılara başarılar dileyen Kaymakam Fatih Genel de yaptığı konuşmasında , “İlk olması açısından oldukça önemli. Bornova’ya yakışan bir etkinlik. Bu tarz zeka oyunlarıyla alakalı turnuvaların fazlalaşması kentimiz adına büyük bir zenginlik olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Başkan'a Teşekkür Etti

Uzun senelerdir dama oynadığını belirten Ege Damacılar Derneği Başkanı Murat Keser de duyduğu mutluluğu, “Senelerdir dama oynuyorum. Bugün şehrimizde ilk defa resmi dama turnuvası yapılıyor. Bu kentimiz ve camiamız adına çok önemli. Tüm bunlar değerli Başkanımız Mustafa İduğ sayesinde oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. 5 senelik görev süresince her alanda iyi işler yapacağına gönülden inanıyorum” sözleri ile dile getirdi.

Öte yandan, dama oyununa emek veren isimlere plaket hediye edildi. 29 Eylül Pazar (yarın) saat 18.00’da yapılacak ödül töreniyle sona erecek olan Bornova Uluslararası Türk Daması Turnuvası’nda dereceye girenler puanlama sistemi ile belirlenecek.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202