Bornova'da Bal Hasadı Başladı

Bornova Belediyesi’nin tarımsal üretimi desteklemek amacıyla kurduğu arılıkta bal sağımı başladı.

BELEDİYE 16.10.2019, 11:45 16.10.2019, 11:50 Melis Çivici / [email protected]
Bornova'da Bal Hasadı Başladı

Bornova Belediyesi tarafından tarımsal üretimi destek vermek amacıyla Kayadibi Mahallesi’nde kurulan arılıkta bal sağımı başladı. Belediyenin düzenlediği arıcılık eğitimine katılanlar, ilk bal hasatlarını yaptı. Kursta öğrendiklerinin başarıyla uygulamanın memnuniyetini duyan yeni arıcılar, kursu tamamladıktan sonra Bornova Belediyesi tarafından hediye edilen kovanlarını da arılığa koydu. Arılar için uygun çevrenin sağlanması amacıyla çeşitli fidanların da dikildiği arılıkta, kursiyerlere hasat yapmaları için bir oda ve sağım makinesi olanağı da sunuldu. 

Arıcılıkla uğraşanlar, Arıcılık Eğitimi sayesinde kaliteli bal üretmenin inceliklerini 20 haftalık bir eğitimle öğrendiler.  Katılımcılar ayrıca, son iki derslerini aldıkları teorik bilgilerini pratikte de uygulayabilmek için uygulamalı olarak aldılar. Teorik ve uygulamalı eğitimi tamamlayan kursiyerlere çift katlı arılı kovan hediye ediliyor. 

Arıcılığın yüksek getirili bir üretim olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yaptığı açıklamada, “Üretim yapmak isteyen herkesi olanaklarımız çerçevesinde destekliyoruz. Hem daha önceden deneyimi olanların daha bilinçli üretim yapması için kaçak bahis hem de yeni arıcılar yetiştirmek için eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz. Arılığımızı da geliştireceğiz. Umarım arıcılarımız önümüzdeki sezonda daha çok bal elde ederler” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202